Key visual

About

Government of Children este o franciză transmedia unică în lume (film 3D / web platform / VR), creată de Ioana Mischie, Fulbright Alumna, care își propune să încurajeze copiii din întreaga lume să se considere lideri în formare și să își imagineze viitorul societății în care vor trăi.


Filmul Guvernul Copiilor 3D (Government of Children 3D)este primul film documentar 3D realizat în România care aduce împreună 100 de copii vizionari pentru a-și imagina cum ar evolua societatea în următorii 100 de ani. Începând cu 1 iunie, vino să descoperi în cinematografe lumea în care și-ar dori copiii să trăiască!


GoC Interactive este platforma web a proiectului Government of Children, unde copiii din întreaga lume pot contribui cu viziunile lor în timp real, pot explora lumea văzută prin ochii celorlalți și se pot bucura de extensiile VR Tangible Utopias.


Tangible Utopias este platforma VR a proiectului care extinde viziunile copiilor într-un oraș virtual computer-generated, pe care userii îl pot explora - ca o galerie a viitorurilor posibile.

Trailer

Director's Statement

“Când eram copil, mi-am imaginat guvernul ca un spațiu liber în care oameni de toate vârstele, genurile și profesiile își pot exprima o opinie și se pot ajuta reciproc pentru a o aduce la viață. În timp, am conștientizat că societatea are cu totul alte configurații, care în timp ne pot aliena iremediabil. Proiectul de față își propune să arhiveze și să faciliteze viziunea copiilor români și a celor din întreaga lume cu privire la viitorul pe termen scurt, mediu și lung al comunității și al țării în care locuiesc. Cum ar proceda ei dacă ar fi lideri? În contextul în care România împlinește 100 de ani, ne-am propus să invităm 100 de copii să își imagineze următorii 100 de ani. Copiii nu au drept de vot în societatea de astăzi, însă dacă viziunea lor ar fi ascultată și luată în serios măcar uneori, ar putea avea un impact constructiv în comunitatea din care fac parte și în societate pe termen lung. Pe termen lung, proiectul poate fi extins atât temporal (urmărind copiii an de an și urmărind cum fiecare abordare a lor evoluează în timp) cât și spațial - (extinzând proiectul în numeroase alte țări pentru a compara viziunile copiilor în funcție de contextul din care provin) sau tehnologic (utilizând platforme tehnologice multiple pentru a reda aceste viziuni într-o manieră imersivă și interactivă). Un celebru vizionar obișnuia să spună că cea mai bună formă de a prezice viitorul este să-l facem cu mâna noastră. Cred că acest proiect promovează întocmai acest principiu. Este o călătorie cinematografică complexă, care poate fi adresată cu ușurință și cu un impact sporit publicului român și internațional, care poate avea un impact societal constructiv pe termen scurt, mediu și lung.” - Ioana Mischie

Team

Echipa proiectului Government of Children 3D reunește un grup transdisciplinar de gânditori vizionari, cineaști, tehnicieni, artiști, eticieni și educatori.

The 3D Film

Ți-ai imaginat vreodată cum ar arăta țara noastră dacă ar fi condusă de copii? Ce măsuri ar lua ei pentru a face oamenii mai fericiți? Cum ar încerca să combată poluarea, conflictele sau inegalitatea socială? Ei, bine, avem sute de idei pentru un viitor mai bun! Filmul Guvernul Copiilor este primul documentar 3D realizat în România care aduce împreună 100 de copii vizionari pentru a-și imagina cum ar evolua societatea în următorii 100 de ani. Începând cu 1 iunie, vino să descoperi în cinematografe lumea în care și-ar dori copiii să trăiască!

GoC Ambassadors

Vrei să devii Ambasador GoC? Completează chestionarul și te vom contacta curând.

Media Coverage

International

National

Timeline

FAQ

Cât au durat filmările Government of Children 3D?

Filmarea propriu-zisă a însumat 11 zile intensive, timp în care ne-au trecut pragul peste 100 de copii. Post-producția filmului stereoscopic a însumat 11 luni de zile.

Ce anume vizează Government of Children 3D?

Universul transmedia Government of Children încurajează imaginația civică a copiilor, arhivarea viziunilor lor de leadership și adoptarea unor viziuni constructive în societate. Este un proiect artistic, educațional, tehnologic unic în lume.

Ce tehnologii inovatoare folosește Government of Children 3D?

Filmul stereoscopic Government of Children 3D a folosit pentru prima dată în lume Alpha 3D rig, o tehnologie stereoscopică inițiată de Stereographer, din Budapesta, Ungaria.

Cum a fost finanțat filmul stereoscopic Guvernul Copiilor 3D?

Filmul Guvernul Copiilor 3D a fost creat independent, fiind produs de Storyscapes și Studioset, cu sprijin tehnologic din partea UNATC-CINETic, dat fiind faptul că proiectul este parte dintr-o lucrare doctorală. Ulterior, pentru etapa de distribuție, proiectul a obținut un sprijin minim de la CNC și UCIN.

Share

Ne poți scrie sau urmări la